Customer : Xenox Music & Media
Category : Development
Date : September 2006
Status : In Process
Live demo : http://www.xenox.nl
Tags : music, embedded, content management

Over klant:

Xenox Music & Media

Xenox Music & Media is een innovatief multimedia bedrijf, waar alles draait om muziek en beeld. Ze bieden doordachte muziek- en mediaoplossingen voor horeca, retail, hotels, sportcentra, fitness en wellness bedrijven. Met een enthousiast en professioneel team, waaronder onze muziek- en mediaspecialisten, zorgen ze voor een actueel en verrassend aanbod in ieder gewenst genre. Al ruim 30 jaar gedreven om de juiste muziek en visuals op het juiste moment aan te bieden. Dit doen ze voor duizenden klanten en tientallen nationale en internationale organisaties en retailformules.

Projectwerking

Het belangrijkste in een samenwerking is dat beide partijen elkaar begrijpen. Zodra je de business van een opdrachtgever begrijpt, kun je met hem meedenken en goed adviseren.

Xenox geeft aan wat de commerciele wensen zijn, NForza fungeert als sparring-partner.

Samen  wordt gekeken wat de snelste, en veiligste weg is om nieuwe functionaliteiten te implementeren. We proberen met minimale effort een maximaal resultaat te behalen.

Projectbeschrijving

Ontwikkeling en onderhoud van Embedded Muzieksystemen, Infrastructuur en Apps.

Xenox is een full service muziek, beeld en narrowcasting bedrijf, waar NForza als sinds 2006 intensief mee samenwerkt.

Sinds 2006 hebben we in deze nauwe samenwerking een compleet ecosysteem opgezet, uitgebreid en onderhouden. Dit ecosysteem omvat onder meer de volgende producten:

– Music Manager
– Music & Media Manager
– Music Station
– Spotlight Media Platform – Digital Signage
– Xenox Selector – Jukebox app voor IOS & Android (Now in App Store & Play Store)
– Xenox Remote Control – IOS & Android Bedienings app voor Music (&Media) Manager en Music Station
– Xenox Management System – In- en Extern beheersplatform voor bovenstaande producten
– Xenox Integrated Player – Door api aangestuurde Store & Forward AudioPlayer voor (audio)-playback op externe (narrowcasting) devices
– Contentmanagement systeem voor Xenox medewerkers op diverse Europese locaties
– Klantportaal waarin klanten zelf hun muziekplanning, maar ook custom content zoals advertenties etc. kunnen plaatsen.

Performance vs. kosten Hardware.

De performance van de systemen is zeer belangrijk voor Xenox en haar klanten. Zo zijn er bijvoorbeeld systemen met een DJ-mode, waarin het de juiste timing van de juiste track draait om milliseconden. NForza haalt hier de  maximale performance uit het systeem, zodat er geen onnodige investeringen in hardware gedaan hoeft te worden.

Het backwards compatible houden van uitbreidingen

Xenox levert sinds 2003 multimediasystemen aan haar klanten. De software die op de systemen draait wordt waar mogelijk backwards compatible gehouden.

Onze oplossing:

Een klant met een dusdanig uitgebreide infrastructuur als Xenox vereist continue zorg en aandacht. Zo moet er gezorgd worden dat de systemen doorontwikkeld worden en moeten er uitbreidingen voor bijvoorbeeld de apps gerealiseerd worden. Bij Xenox is dit een continue proces voor de verschillende onderdelen. Zo hebben we de laatste twee jaar de volgende projecten voor Xenox gedaan.

Vernieuwen User Interface voor Music Manager.

Met behulp van Angular en Nancy server hebben we een vernieuwde user interface voor de Music (&Media) Manager gebouwd, die op zowel een aangesloten touchscreen, als via een browser op een externe pc bediend kan worden.

Selector Jukebox App voor Android en IOS.

Selector is een jukebox app, waarmee gasten in een horeca-zaak realtime niet alleen tracks kunnen aanvragen, maar ook de volgorde kunnen bepalen door met z’n allen te stemmen op de tracks in de playlist. De track met de meeste stemmen wordt als eerstvolgende plaat gedraaid.

Remote Control App voor Android en IOS.

Remote Control is een Android en IOS app, ontwikkeld om via je mobiel de xenox muzieksystemen te kunnen bedienen. Indien je binnen hetzelfde netwerk zit, gebeurt dit via WIFI, anders werkt dit via Internet.

Monitoren, constateren, schalen en terugkoppelen

Het aantal klanten van Xenox blijft gestaag groeien en dit brengt ook vraagstukken op het gebied van schaalbaarheid met zich mee. Actief monitoren van de hard- en sofware van de systemen bij de klanten is één van de maatregelen die we genomen hebben om te voorkomen dat klanten en of gasten vertragingen gingen merken in het systeem.

Experts in software development